Raidaptive Open Water 20

INTRODUCTIE
Het RAIDaptive-programma is ontworpen voor personen met een lichamelijke beperking die willen beginnen met duiken. Door de RAID Open Water 20-cursus aan te passen aan de capaciteiten van de duiker met een lichamelijke beperking en te kijken naar wat iemand wél kan, leren we je duiken.

De titel, RAIDaptive, is een combinatie van RAID en Adaptive om de duikgemeenschap de bedoeling van het programma duidelijk te maken.

HOE HET WORDT TOEGEPAST
De RAIDaptive-cursus is ontworpen om personen met een beperking te leren gecertificeerde duikers te worden met als doel gecertificeerde RAIDaptive-duikbuddy’s te gebruiken (Klik HIER voor meer informatie over RAIDaptive Buddy) om die vaardigheden te compenseren die ze niet zelfstandig kunnen uitvoeren. De student wordt gecertificeerd volgens de volgende aanduidingen:

Aanduiding 1 (D1) – De student moet alle vaardigheden zelfstandig kunnen uitvoeren met uitzondering van in- en uitstappen
Aanduiding 2 (D2) – De cursist moet in staat zijn om alle vaardigheden zelfstandig uit te voeren, met uitzondering van in- en uitstappen, noodopstijgingen, positief drijfvermogen behouden aan de oppervlakte door het trimvest oraal op te blazen
Aanduiding 3 (D3) – De leerling moet continu kunnen ademen en de gastoevoer kunnen bewaken. De cursist heeft hulp nodig bij alle andere aspecten van het duiken.
Om een gecertificeerde RAIDaptive Open Water-duiker te worden, moeten de cursisten over basiszwemvaardigheden beschikken, zich op hun gemak voelen in het water en in een goede algehele gezondheid verkeren, een volwassen houding, een gezond beoordelingsvermogen en zelfdiscipline hebben om de richtlijnen te volgen die zij zal worden onderwezen voor veilig duiken.
Medische goedkeuring van een geregistreerde duikarts is ook vereist. Soms kan een beperking een contraindicatie vormen om te mogen duiken. Een arts kan daar professioneel uitsluitsel over geven.

INHOUD PRAKTISCHE CURSUS
RAID online e-learning academische presentaties, quizzen, examen en praktische vaardigheden zoals gedetailleerd
Minimaal vier buitenwatertrainingsduiken vereist.
Uitgevoerd door onze RAIDaptive gecertificeerde instructeur(s).

OPMERKING: De training is verdeeld in twee secties. Academisch of theoretisch, waarin wordt voorzien in de cursushandleidingen / materialen die online worden verstrekt. Deze kunnen direct worden gekocht (RAID STORE) of worden geleverd door uw RAID-duikcentrum na uw afspraak. Het tweede deel is je praktische training die wordt beheerd door je RAID-duikcentrum en wordt uitgevoerd door de aangewezen RAID-instructeur. Voor de praktische trainingskosten dient u deze te overleggen met uw aangewezen RAID Divecentrum.

CERTIFICERING
Alle buitenwatervaardigheden zijn erkend en online geaccepteerd via de DiveRAID-website door zowel uzelf als uw instructeur.
Het RAID-duikcentrum heeft de elektronische certificering online bevestigd via de DiveRAID-website.
Het bovenstaande is onderhevig aan de RAID General Diving Standards en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

INFORMATIE

Duur: in overleg
Kosten: € 700,00
Minimum leeftijd: 15 jaar
Aantal zwembadlessen:
Aantal buitenwaterduiken: 4
Inculsief fee RAID, wij regelen je inschrijving
Exclusief: Huur uitrusting
Contact