Over ons

Onze staf bestaat uit een groep ervarenduikers die zelf nog steeds fanatiek duiken. De vele duiken die we in binnen- en buitenland gemaakt hebben, hebben ervoor gezorgd dat we inmiddels over een brede en grondige duikkennis en duikervaring beschikken.

Daardoor zijn we aan de ene kant goed in staat om gedegen advies te geven over de juiste configuratie van bijvoorbeeld een technische duikuitrusting. Het repareren van droogpakken of onderhoud aan materieel is een ander voorbeeld van vakspecifieke kennis die we in huis hebben. Als laatste willen we nog de gespecialiseerde kennis noemen waarover we beschikken met betrekking tot geavanceerde machines als een rebreather.

Aan de andere kant hebben we ook veel leservaring door de vele cursussen die we gegeven hebben. Door de onderlinge samenwerking kunnen we tijdens een cursus goed rekening houden met verschillen, want iedere duiker leert anders en heeft soms iets anders nodig. Persoonlijke aandacht is daarbij van groot belang, daarom geven wij les aan kleine groepjes.

We duiken het hele jaar door. In Nederland geven we les en trainen we, duiken doen we in: Duitsland, Italië, Kroatië, Noorwegen, Engeland, Schotland, België en Frankrijk.

Interesse? Kom een keer bij ons langs om de sfeer te proeven, je bent van harte welkom.

De staf

Gerard van der Kolk

Oprichter / Eigenaar
RAID open water instructor

IANTD oc en cc trimix instructor
IANTD Instuctor Trainer Teklite

In de tijd dat het technisch duiken in de Nederland in de kinderschoenen stond, was Gerard al een fanatiek wrakduiker op de Noordzee. Het was een tijd, waarin het pionieren was. Decocomputers bestonden niet en kennis was niet zo makkelijk te vinden als nu, je moest veel zelf uitzoeken en uitvinden.

In 1998 besloot hij het duiken professioneel aan te pakken en richtte Technical Diving College op. In 2000 werd hij zelf instructeur en is vanaf toen zelf les gaan geven, wat hij vandaag de dag nog steeds doet, alleen zijn er wel veel brevetten bij gekomen. Naast openwateropleidingen mag hij o.a. rebreatheropleidingen geven, Full-trimix-olpeidingen en is hij Instructeur Trainer van IANTD.

Hoewel er sinds 1998 veel veranderd is, is er één ding altijd hetzelfde gebleven: het plezier om zelf te duiken en de drang om steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe duikuitdagingen. Bij Technical Diving College leren we je daarom niet alleen duiken, wij nemen je mee in onze wereld, de onderwaterwereld, waar Gerard en zijn staff  zelf ook nog steeds graag heengaan.

Sebastiaan Westerveld

Raid Divemaster
Raid Try Dive Instructeur
Technische staff
x
Sebastiaan

Rond 2005 heeft Sebastiaan zijn Padi-brevet behaald in de wateren rondom Aruba. Al vanaf het begin heeft hij veel interesse gehad in de technische aspecten van het duiken. Naast duikopleidingen heeft hij ook certificaten behaald om droogpakken en duikmaterialen te mogen onderhouden en te repareren.

Voordat Sebastiaan werd gebrevetteerd als DiveMaster, was hij al begonnen met technisch duiken en grotduiken. Hij heeft veel grotduiken gemaakt in de Dordogne. Eerst als oc-normoxic duiker, later als full cave rebreatherduiker op een SF2.

In 2014 kwam Sebastiaan bij Technical Diving College waar zijn grote technische kennis als snel opviel. Daardoor konden wij veel reparaties en onderhoud zelf doen. Moeilijke reparaties, als een nieuwe rits in een droogpak of  rebreathers met problemen, vallen onder zijn verantwoordelijkheid.

In 2016 stapte Sebastiaan ook over naar een AP Inspiration.

Edward Past

Staff
x
x
x
IMG_1258 (002)

Hoewel Edward al in 1994 zijn Padi-brevet in Griekenland haalde, pakte hij pas in 2005 de sport weer op in Nederland. Toen hij in 2010 bij Technical Diving College in aanraking kwam met technisch duiken had hij de uitdaging gevonden die hij zocht. Scapa Flow, in Schotland, was de eerste wrakduiktrip waar hij zijn eerste technisch duikbrevet in de praktijk kon brengen. Aan het einde van de trip was hij nog een brevet rijker: IANTD-advanced-wreckdiver.

Na deze trip heeft hij de opleidingen gevolgd tot aan Trimix duiker. Zijn examenduik heeft hij op The Haven mogen doen, de gigantische olietanker die gezonken is voor de kust van Arenzano. Een aantal jaar later volgde nog een examenduik, maar deze keer als rebreatherduiker op een AP Inspiration. Inmiddels is hij CCR Normoxic plus gebrevetteerd.

Naast wrakduiken is Edward ook begonnen met grotduiken.

Edward beheert bij Technical Diving College de website en voert allerlei ondersteunende taken uit.  

Agnes Zeilstra-Sanders

RAID Open Water Instructeur
x
Agnes

In 1992 ben ik met duiken begonnen. Ik was 24 jaar oud toen ik aan de Padi Openwater begon. Tien jaar later was ik Padi- en DAN-instructeur. De eerste paar jaar gaf ik les in Enschede, totdat ik in 2005 naar Amsterdam verhuisde.

Na enkele omzwervingen ben ik bij Technical Diving College terecht gekomen waar ik op verschillende vlakken met duiken bezig ben. Ik geef als RAID-instructeur duikles. Als DAN-instructeur weet ik de medische en fysieke aspecten van het duiken te combineren met mijn medische beroep en voor mijn eigen ontwikkeling ben ik begonnen met technisch duiken.

Naast de wrakduiktrips met Technical Diving College heb ik veel gedoken in de Rode zee.

Marcel Thijs

Raid Open Water Instructeur
Padi 
Open Water Instructeur
Marcel

Na drie jaar op Aruba te hebben gewoond, keerde Marcel in 2004 als Divemaster terug naar Nederland. Daar besloot hij duikinstructeur te worden en na enkele omzwervingen had hij een ijn 2009 een duikschool gevonden, waar het meteen bij klikte: Technical Diving College.

Al snel nam hij daar de beginners voor zijn rekening, zodat Gerard zich meer kon gaan richten op de technische duikers. Omdat hij voor de klas staat, weet hij zijn vaardigheden als leerkracht ook goed te gebruiken tijdens de duiklessen.

Naast het lesgeven, is hij ook begonnen met technisch wrakduiken. Het technisch duiken bij Technical Diving College heeft van hem een betere duiker en betere instructeur is een grote inspriratiebron geweest voor zijn tekeningen en schilderijen. Onder de naam DiveArt geeft hij zijn werk uit.

Sander Savonije

Raid Open Water Instructeur
IANTD Technisch Duikinstructeur
Sander