Raid

Rebreather Assocation of International Divers

Raid is in 2007 door Barry Coleman, was oorspronkelijk een technische duikorganisatie. Inmiddels zijn ze een inclusieve opleidingsorganisatie die zowel recreatieve beginnende duikers opleidt als technische duikers. Hun beginnersopleidingen zijn echter wel sterk beïnvloed door het technisch duiken en het DIR-systeem (Doing It Right), waar kennis, veiligheid en vaardigheid een hogere standaard heeft dan bij traditionele recreatieve duikorganisaties. Technical Diving College heeft altijd dezelfde filosofie toegepast. Belangrijke elementen uit het DIR-systeem oefenen wij altijd al vanaf het begin in, zodra iemand bij ons begint met duiken. Het is niet voor niets dat Technical Diving College zich in 2022 als eerste duikschool  in Nederland heeft aangesloten bij Raid.

In 2014 verkocht Barry Coleman zijn aandelen aan Jim Holiday en Paul V. Toomer. Jim Holiday was CEO / President tot 2018. In die periode maakte RAID een uitzonderlijke groei door. Paul V. Toomer werd in 2014 aangesteld als Director of Diver Training for RAID en in 2019 als President.

RAID heeft een van de meest geavanceerde trainingsmodellen in de branche, met meer dan 60 programma’s online. Het opleidingssysteem sluit daarnaast goed aan bij visie van Technical Diving College om op maat les te willen geven. De theorie bijvoorbeeld doe je online waarin je zelf het tempo bepaalt. Uit de toetsen blijkt waar je wel of geen extra hulp bij nodig hebt. Dit voorkomt onnodig lange theoriepresentaties in een klaslokaal. Door online theorietrainingen te geven zonder papier, zonder boek en zonder plastic, hebben ze geen enkele impact op het milieu. Zodra een cursus is geslaagd heb  je levenslang toegang tot dat materiaal. Als een cursus echter niet binnen 6 maanden wordt afgerond, moet je je opnieuw inschrijven. Lessen zijn beschikbaar via een app op een mobiel apparaat voor zowel Android als IOS.