RAID Deco 40

Het teken ‘duim omhoog’ is waarschijnlijk het slechtste signaal dat een duiker kan ontvangen, omdat dit aangeeft dat de duik is afgelopen. Het verlengen van de tijd, en soms ook de diepte, in water is waarschijnlijk de wens van elke duiker.

INLEIDING

Het RAID DECO 40-programma vormt een brug tussen recreatief en technisch duiken. Het probleem met technisch duiken is dat het zichzelf op de markt heeft gebracht en heeft gepositioneerd als onbereikbaar voor de gemiddelde duiker. Duikers worden ertoe gebracht te geloven dat ze over bovenmenselijke kracht en mentale behendigheid moeten beschikken om aan een technisch duikprogramma deel te nemen. Natuurlijk geloven we hier bij RAID dat dit eenvoudigweg niet het geval is, maar geloven en handelen zijn twee totaal verschillende dingen.

Het Deco 40 programma richt zich nadrukkelijk op de recreatieve markt en niet op de technische markt. Het programma wordt idealiter voltooid met aangepaste recreatieve uitrusting. Deco 50-instructeurs mogen het Deco 40-programma onderwijzen met behulp van twinsets, en Deco 40-instructeurs die zijn gecertificeerd als Sidemount-instructeurs mogen het programma in sidemount-configuratie onderwijzen. De Deco 40 is een ideaal decompressieprogramma op instapniveau, maar er moet worden opgemerkt dat het is gemaakt met de recreatieve duiker in gedachten.

PROGRAMMAOVERZICHT

Praktijk gedeelte
Omdat de cursus rechtstreeks op de recreatieve duiker is gericht, kunnen deelnemers de cursus voltooien met behulp van traditionele recreatieve uitrusting.
De enige bepaling is dat het trimvest of de wing D-ringen moet hebben die een zijdelingse cilinder kunnen bevestigen.
Duikers maken gebruik van een automatenslang van 2 meter op de hoofdautomaat.
Duiken tot een maximale diepte van 40 meter/130 voet.
Gebruik elke optionele combinatie van nitrox, trimix en/of zuurstof (optioneel Trimix)
Voltooi een decompressie van maximaal 10 minuten.
Bij het voltooien van een decompressieduik moeten duikers en decompressiegas gebruiken.
Dit decompressiegas moet veilig kunnen worden ingeademd op de maximale werkdiepte van de decompressieduik.
Als dit gas verschilt van het primaire ademgas, moeten duikers een multi-gaswisselcomputer gebruiken en niet-decompressieduiken maken.
Gecertificeerd om tot 100% zuurstof te gebruiken om hun niet-decompressieduiktijden te verlengen door gebruik te maken van duikprocedures met meerdere niveaus.
De maximale PO2 voor bodem- of backgas is 1,4 en een maximum van 1,6 (1,4 tot 1,5 aanbevolen) voor langdurig duiken zonder stop.
Wanneer duikers van gas wisselen, moeten ze een computer gebruiken die gaswissels aankan.
Duikers certificeren dat ze nitrox en zuurstof mogen gebruiken en er is een trimix-optie met een maximale END/EAD van maximaal 30 meter/100 voet.

VEREISTEN

De duiker moet minimaal 16 jaar oud zijn en minimaal 3 maanden een gecertificeerde duiker zijn.
Ze moeten een Certified RAID Explorer 30- of RAID Advanced 35-duiker of gelijkwaardig zijn.
Duikers moeten gecertificeerd zijn als RAID Nitrox- en RAID Deep 40-duiker of gelijkwaardig en minimaal 20 gelogde uren onder water of 40 duiken met open circuit hebben gemaakt.

We hebben een nieuwe benadering gekozen bij de ontwikkeling van al onze nieuwe technische handleidingen, waarbij het grootste deel van de informatie is opgenomen in de programma’s op instapniveau, en naarmate duikers vooruitgang boeken, krijgen ze alleen de informatie te zien die nodig is om die vooruitgang te boeken. Daarom variëren de Deco 40- en 50-handleidingen slechts in geringe mate, aangezien duikers op het Deco 40- of 50-niveau kunnen instromen, afhankelijk van hun ervaring, certificeringsniveau en persoonlijke wensen.

INFORMATIE

Duur: 4 dagen
Kosten: € 525,00
Minimum leeftijd: 16 jaar
Aantal zwembadlessen:
Aantal buitenwaterduiken: 4
Inculsief fee RAID, wij regelen je inschrijving
Exclusief: Huur uitrusting

Ben je hierin geïnteresseerd neem dan contact op met Technical Diving College. (Klik hier)

Gerard @ Technical Diving College