Wrakduiken Kroatië

Van donderdag 27 april t/m zondag 5 mei, 2024

Of je nu het Amfitheater bezoekt of het meer dan 100 jaar oude wrak de Baron Gautch beduikt, de omgeving rondom Pula in Kroatië is omgeven door geschiedenis. Het is er een heerlijke omgeving om er zowel te vertoeven als te duiken. Voor de duikers bij Technical Diving College betekent de jaarlijkse trip in de meivakantie het definitieve afscheid van de winter. De donkere koude zoete waterplas in Nederland maakt plaats voor het warme heldere zeewater van de Adriatische zee.

Duiken in Kroatië is toegankelijk voor alle niveaus. Je kan op een rebreather naar diepe wrakken, maar het prachtige wrak de Braon Gautch kan ook zonder een technisch duikbrevet bedoken worden. Naast wrakduiken bestaat er ook de mogelijkheid om rifduiken te maken. Door de ruige rotsformaties zijn er eenvoudig toegankelijke grotten ontstaan waar je doorheen kan zwemmen.

Met een mediterraan klimaat en een omgeving waar veel Romeins erfgoed is terug te vinden, biedt Kroatië ook mogelijkheden voor gezinsleden die niet duiken. Elke jaar varieert de groep in mensen, maar diversiteit is wel een constante factor. Er gaan gezinnen mee, waarbij bijvoorbeeld één van de ouders ’s ochtends een duik maakt en ’s middags met het gezin op pad gaat. Er zijn ouders die samen met hun kind duiken en er zijn vaak jongeren mee die zichzelf uitstekend vermaken langs de kust en in de stad.  En er zijn natuurlijke veel mensen die in eentje meegaan, alleen maar voor het technisch wrakduiken.

Het wrakduiken in Kroatië is ook een uitstekende plek om bijvoorbeeld je Advancved wrakduik en technisch duikbrevet te halen. Het wrakduiken in Kroatië biedt voor Technical Diving College de beste mogelijkheid om in niveau te kunnen differentiëren en opleidingen af te ronden.

Hieronder kun je foto’s en een filmpje bekijken om een indruk te krijgen.

Klik op de Facebooklink als je interesse hebt of neem contact met ons op.