Onze staf bestaat uit een groep ervaren duikers die zelf nog steeds fanatiek duikt. Sommigen van ons maken al meer dan 12 jaar onderdeel uit van Technical Diving College. Dat is niet voor niets, omdat we een gezamenlijk streven hebben: “Pursue diving adventures for a lifetime” (Tom Mount, 1939-2022, oprichter IANTD). Daarom zijn we na 25 jaar nog steeds actieve duikers met inmiddels een schat aan duikervaring en kennis.

Gerard van der Kolk

 • IANTD OC en CC Trimix Instructeur
 • IANTD Tek-lite Instructeur Trainer
 • SDI Instructeur
 • TDI Instructeur
 • RAID open water Instructeur
 • Padi-instructor (25 jaar)
 • Full Cave CCR diver

In de tijd dat het technisch duiken in de Nederland in de kinderschoenen stond, was Gerard al een fanatiek wrakduiker op de Noordzee. Het was een tijd, waarin het pionieren was. Decocomputers bestonden niet en kennis was niet zo makkelijk te vinden als nu, je moest veel zelf uitzoeken en uitvinden.

In 1998 besloot hij het duiken professioneel aan te pakken en richtte Technical Diving College op. In 2000 werd hij zelf instructeur en is vanaf toen zelf les gaan geven, wat hij vandaag de dag nog steeds doet, alleen zijn er wel veel brevetten bij gekomen. Naast openwateropleidingen mag hij o.a. rebreatheropleidingen geven, Full-trimix-opleidingen en is hij Instructeur Trainer van IANTD.

Hoewel er sinds 1998 veel veranderd is, is er één ding altijd hetzelfde gebleven: het plezier om zelf te duiken en de drang om steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe duikuitdagingen. Bij Technical Diving College leren we je daarom niet alleen duiken, wij nemen je mee in onze wereld, de onderwaterwereld, waar Gerard en zijn staff  zelf ook nog steeds graag heengaan.

Marcel Thijs

 • SDI Open Water Instructeur
 • IANTD TeK-lite Instructeur
 • Padi-Instructeur (20 jaar)
 • OC Normoxic Diver
 • Wreckdiver

Na drie jaar op Aruba te hebben gewoond, keerde Marcel in 2004 als DiveMaster terug naar Nederland. Daar besloot hij duikinstructeur te worden en na enkele omzwervingen had hij een in 2009 een duikschool gevonden, waar het meteen klikte: Technical Diving College.

Al snel nam hij daar de beginners voor zijn rekening, zodat Gerard zich meer kon gaan richten op de technische duikers. Omdat hij voor de klas staat, weet hij zijn vaardigheden als leerkracht ook goed te gebruiken tijdens de duiklessen.

Naast het lesgeven, is hij ook begonnen met technisch wrakduiken. Het technisch duiken bij Technical Diving College heeft van hem een betere duiker en betere instructeur is een grote inspiratiebron geweest voor zijn tekeningen en schilderijen. Onder de naam DiveArt geeft hij zijn werk uit.

.

AGNES ZEILSTRA-SANDERS

 • SDI Open Water Instructeur
 • RAID Open water instructeur
 • Padi-Open Water Instructeur

In 1992 is Agnes met duiken begonnen. Ze was 24 jaar oud toen ze aan de Padi Openwatercursus begon. Tien jaar later was ze Padi- en DAN-instructeur. De eerste paar jaar gaf Agnes les in Enschede, totdat ze in 2005 naar Amsterdam verhuisde.

Na enkele omzwervingen is ze bij Technical Diving College terecht gekomen waar ze op verschillende vlakken met duiken bezig is. Agnes geeft als RAID-instructeur duikles. Als DAN-instructeur weet ze de medische en fysieke aspecten van het duiken te combineren met haar medische beroep. Voor haar eigen ontwikkeling is ze begonnen met technisch duiken. Naast de wrakduiktrips met Technical Diving College heeft Agnes veel gedoken in de Rode zee.

Hoewel er sinds 1998 veel veranderd is, is er één ding altijd hetzelfde gebleven: het plezier om zelf te duiken en de drang om steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe duikuitdagingen. Bij Technical Diving College leren we je daarom niet alleen duiken, wij nemen je mee in onze wereld, de onderwaterwereld, waar Gerard en zijn staff  zelf ook nog steeds graag heengaan.

Sander Savenije

 • SDI Instructeur
 • IANTD Instructeur

In 1997 begon mijn duikavontuur toen ik mijn eerste brevet behaalde. Vanaf dat moment was ik gegrepen door de betovering van de onderwaterwereld. Duiken werd snel meer dan een hobby; het werd een levensstijl.

In 2006 zette ik een grote stap en werd ik Divemaster. Dit opende nieuwe deuren en gaf me de kans om anderen te begeleiden en mijn kennis te delen. De voldoening van het helpen van nieuwe duikers en het zien van hun opwinding groeide alleen maar mijn passie voor de sport.

Tijdens mijn tijd op Curaçao besloot ik om deze passie verder uit te breiden door instructeur te worden. Ik wilde anderen inspireren en laten zien hoe prachtig en magisch de onderwaterwereld kan zijn. Het lesgeven gaf me een diep gevoel van vervulling, vooral als ik de glimlach op de gezichten van mijn studenten zag na hun eerste duikervaring.

Een van mijn grootste duikdromen was om te duiken op de Windjammer, een indrukwekkend wrak op Bonaire. Dit verlangen leidde me in 2014 naar technisch duiken, een discipline die me nog dieper in de oceaan bracht en me nieuwe uitdagingen en avonturen bood. Technisch duiken vergde meer vaardigheid en kennis, en ik genoot van elke stap van het leerproces.

Mijn toewijding en liefde voor technisch duiken brachten me in 2020 naar een nieuw hoogtepunt: ik werd instructeur in technisch duiken. Dit stelde me in staat om anderen te begeleiden in het ontdekken van de diepten van de oceaan en hen te helpen de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor deze uitdagende vorm van duiken.

Door de jaren heen is mijn passie voor duiken alleen maar gegroeid. Van mijn eerste brevet tot het worden van een technisch duikinstructeur, elke stap heeft mijn liefde voor de onderwaterwereld verdiept. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gehad om mijn passie te delen en anderen te inspireren om de wonderen van de zee te ontdekken

Sebastiaan Westerveld

 • SDI Divemaster
 • Try Dive Instructeur
 • AP Rebreather duiker

Rond 2005 heeft Sebastiaan zijn Padi-brevet behaald in de wateren rondom Aruba. Al vanaf het begin heeft hij veel interesse gehad in de technische aspecten van het duiken. Naast duikopleidingen heeft hij ook certificaten behaald om droogpakken en duikmaterialen te mogen onderhouden en te repareren.

Voordat Sebastiaan werd gebrevetteerd als DiveMaster, was hij al begonnen met technisch duiken en grotduiken. Hij heeft veel grotduiken gemaakt in de Dordogne. Eerst als oc-normoxic duiker, later als full cave rebreatherduiker op een SF2.

In 2014 kwam Sebastiaan bij Technical Diving College waar zijn grote technische kennis als snel opviel. Daardoor konden wij veel reparaties en onderhoud zelf doen. Moeilijke reparaties, als een nieuwe rits in een droogpak of  rebreathers met problemen, vallen onder zijn verantwoordelijkheid.

In 2016 stapte Sebastiaan ook over naar een AP Inspiration.

Edward Past

 • Technical Wreckdiver
 • Full Cave Diver
 • OC Trimix Diver
 • CCR Normoxic Trimix plus diver op AP-Rebreather

Hoewel Edward al in 1994 zijn Padi-brevet in Griekenland haalde, pakte hij pas in 2005 de sport weer op in Nederland. Toen hij in 2010 bij Technical Diving College in aanraking kwam met technisch duiken had hij de uitdaging gevonden die hij zocht. Scapa Flow, in Schotland, was de eerste wrakduiktrip waar hij zijn eerste technisch duikbrevet in de praktijk kon brengen. Aan het einde van de trip was hij nog een brevet rijker: IANTD-advanced-wreckdiver.

Na deze trip heeft hij de opleidingen gevolgd tot aan Trimix duiker. Zijn examenduik heeft hij op The Haven mogen doen, de gigantische olietanker die gezonken is voor de kust van Arenzano. Een aantal jaar later volgde nog een examenduik, maar deze keer als rebreatherduiker op een AP Inspiration. Inmiddels is hij CCR Normoxic plus gebrevetteerd.

Naast wrakduiken is Edward ook begonnen met grotduiken.

Edward beheert bij Technical Diving College de website en voert allerlei ondersteunende taken uit.