Technical Diving College organiseert jaarlijks avontuurlijke bestemmingen voor duikliefhebbers van elk niveau!

Voor extreme duikers bieden we gespecialiseerde technische duikreizen. Deze expedities brengen je naar diepten en wrakken die voor de meeste duikers onbereikbaar zijn.

Klaar voor een nieuw avontuur? Bekijk hieronder ons reisaanbod en meld je aan voor een van onze duikreizen.

Bij Technical Diving College bieden we technische duikreizen aan waarbij we de grenzen opzoeken. Met ‘uitdaging’ bedoelen we lange decompressieduiken in zee naar diepe wrakken of het verkennen van grotten. Een week lang maak je deel uit van een duikteam en doe je intensieve duiken. Deze reizen vereisen veel van je uitrusting, duikkennis en conditie, en je moet de juiste certificaten hebben en in staat zijn om in teamverband te werken.

We duiken volgens het ‘Do It Right (DIR)-systeem’, een beproefde methode om uniformiteit en veiligheid te garanderen. Dit houdt in dat iedereen minstens met een dubbel 12-set duikt voor voldoende luchtvoorraad en nooddeling. Na een dag intensief duiken, moeten gasberekeningen voor de volgende duiken worden uitgevoerd, waardoor de vermoeidheid na een week intensieve duiken begrijpelijk is.

Sluit je aan bij een van onze expedities en ervaar de ultieme uitdaging in technische duiken!

Een van de meest indrukwekkende wrakken in de Middellandse Zee is de Milford Haven. De gigantische olietanker van 334 meter lang en met een draagvermogen van 230.000 ton, is gezonken in 1991 en ligt nu op de zeebodem voor de kust van Genua, Italië. Het schip kwam tragisch aan zijn einde na een explosie en brand, waarna het zonk in de Ligurische Zee. Sindsdien is het wrak uitgegroeid tot een indrukwekkend kunstmatig rif en een populaire duikbestemming.
Tijdens een duik bij de Milford Haven kun je de immense schaal van het schip ervaren, van de uitgestrekte denkstructuren tot de indrukwekkende laadruimtes.

Normoxic Trimix OC en CCR-cursussen vereisen duiken voorbij de 50 meter. Aangezien Nederland zich niet leent voor dergelijke duiken, maakt Technical Diving College ze in het buitenland. Een veel bezocht wrak voor deze cursussen is de Milford Haven, omdat je daar tot 83 meter diep kunt. Neem contact op om te kijken wanneer we weer gaan. 

“Pursue diving adventures for a lifetime”

(Tom Mount(1939-2022), oprichter van IANTD)