Technical Diving College Expeditions

Onder de naam ‘Technical Diving College-Expeditions’ organiseren wij technische duiktrips, waarin we de uitdaging opzoeken. Onder uitdaging verstaan wij lange decompressieduiken in zee naar diepe wrakken of grotduiken. Gedurende een week worden er intensieve duiken gemaakt en ben je een onderdeel van een duikteam. Dit soort trips vraagt veel van je uitrusting, duikkennis, uithoudingsvermogen én je moet beschikken over de juiste brevetten en de competentie om in een team te kunnen werken.

Wij duiken volgens het ‘dir-systeem’, omdat dit een beproefde methode is. Op deze manier hanteren we hetzelfde jargon, volgen we dezelfde procedures en komen we onder water niet voor vervelende verassingen te staan of begrijpen we elkaars uitrusting niet. Dat betekent ook dat iedereen, vrouw of man, minimaal met een dubbel 12 duikt als het om een OC-systeem gaat. Het gaat er namelijk niet alleen om dat jij genoeg lucht bij je hebt, in geval van nood moet je ongeacht de persoon, groot of klein, lucht kunnen delen.

Na een dag intensief duiken ben je niet klaar, want de gasberekeningen voor de volgende duiken moeten ook weer gemaakt worden. Het zal geen verassing zijn dat bij dit soort trips na een week intensief duiken de vermoeidheid heeft toegeslagen.