Close

IANTD is een internationale duikorganisatie met het hoofdkwartier in Lake City Florida.
In 1985 opgericht door Dick Ruthkowski, voormalig supervisor van het NOAA, samen met andere leiders uit de duikcommunity onder de naam IAND. Met het doel om de voordelen van het Nitrox duiken te introduceren voor diverse soorten duiken. En het opleiden van duikers voor veilige decompressieduiken.
In 1991, onder de leiding van Tom Mount, de organisatie gegroeid tot de toonaangevende organisatie op het gebeid van technisch duiken. In deze tijd is ook de naam aangepast naar IANTD, International Association of Nitrox and Technical Divers, om de naam aan te laten sluiten bij de doelen van de organisatie.
Vandaag de dag heeft IANTD kantoren in meer dan 25 landen en instructeurs in meer dan 60 landen. In Nederland vallen we onder het kantoor IANTD Benelux gevestigt in Hasselt Belgie.

De Opleiding Essentials
De IANTD ESSENTIALS werd ontwikkeld door Georges Gawinowski, IANTD board member en training director. Georges bestudeerde ook energie technieken zoals Qigong en gevechtskunsten zoals Reiki.
Zie hieronder zijn voorstelling van het programma:
Intro film IANTD Essentials

Met de opleiding IANTD Essentials ga je terug naar de basis van het duiken. Door middel van Fysieke en mentale oefeningen leer je je opnieuw voorbereiden op de duik die je gaat maken. Door de land-drills, die tijdens de opleiding gedaan worden, ben je onderwater bewuster met je duik bezig. En door de oefeningen onderwater verhoog je je duikkwaliteiten. Hierdoor ben je in staat om nog meer van je duiken te genieten.

Voor wie is deze opleiding
De IANTD Essentials is voor iedere duiker die de kwaliteit van zijn/haar duiken wilt verbeteren en hierdoor meer van de duiken kan genieten.
Maar het is ook een hele goede Intro To Tech opleiding als je naar het technische duiken toe wilt groeien.
Wat zijn de vereisten
De opleiding IANTD Essentials kan op twee verschillende niveau’s gegevens worden.

  1. Voor de recreatieve duiker
  2. Voor de technische duiker (zowel OC als CCR)

Minimale opleiding is een Open Water Diver opleiding of Recreational Rebreather Diver opleiding.

Hoe ziet de cursus eruit
Het IANTD ESSENTIALS programma is gebaseerd op 4 hoofdconcepten; allemaal in verband met ons zijn, concepten die ook door de meeste top-atleten in andere disciplines toegepast worden:

  1. mentale en fysieke voorbereiding voor efficiënt duiken
  2. Materiaal configuratie, technieken voor drijfvermogen, onderwater vaardigheden
  3. Begrip van anatomie, fysiologie, fysieke trainingsconcepten en hun rol voor het duiken
  4. Mentale vaardigheden voor verbeterde duikveiligheid

Deze ideeën worden tijdens de land en in-water drills toegepast en herhaald tot een flexibele vlotte uitvoering, die de duiker toelaat correct te handelen tegenover diverse uitdagingen en noodsituaties die je onderwater kan tegenkomen.
In de confined water sessies wordt alles in de praktijk omgezet.

Waar kan ik de opleiding volgen
Sta je op het punt je in te schrijven voor de opleiding IANTD Essentials, alleen weet je nog niet waar je deze wilt gaan volgen. Technical Diving College te Hilversum heeft een zeer gerenomeerde IANTD Instructor Trainer Gerard van der Kolk. Gerard is sinds 2004 al een IANTD Instructor. En nog langer als technisch duiker.

Gerard @ Technical Diving College
Voor meer informatie over de opleiding of andere mogelijkheden bij Technical Diving College, kom langs in onze winkel aan de Rozenstraat 84 in Hilversum.
Lees meer over de opleiding op de website van Technical Diving College. Hier kan je meteen de agenda checken wanneer er weer een opleiding IANTD Essentials start.

Wherever you want to go, IANTD can take you there!!