Divemaster

Divemasters gevraagd! Kom bij de groep!
Heb jij een hartstochtelijke, niet aflatende passie voor duiken? Of houd je er gewoon van met heel je hart? Denk dan eens na over wat voor werk je het liefste zou doen en word PADI Divemaster.

Als jij je bij de groep aansluit door PADI Divemaster te worden, sluit je je aan bij de grootste en meest gerespecteerde duikgroep van de wereld, namelijk die van PADI-professionals. Het gaat hier om PADI Divemasters en Instructors die allen een passie voor duiken hebben en actief begaan zijn met de gezondheid van de onderwaterwereld.

De PADI Divemaster-cursus

Op zoek naar de eerste carrière stap de duikwereld in? Je avontuur op sportduikinstructeursniveau begint met het PADI Divemaster-programma. In dit programma werk je nauw samen met een PADI Instructor. Je breidt je duikkennis uit en je verfijnt je vaardigheden tot ze op professioneel niveau zijn. De PADI Divemaster-opleiding ontwikkelt je leidinggevende kwaliteiten, waardoor je gekwalificeerd wordt om toezicht te houden op duikactiviteiten en je instructeurs kunt assisteren met cursisten. PADI Divemaster zijn is een vereiste om deel te kunnen nemen aan de cursussen PADI Assistant Instructor en PADI Open Water Scuba Instructor .

Wat leer je

Tijdens het PADI Divemaster-programma leer je via zowel klassikale les als zelfstudie leiderschapskwaliteiten voor de duiksport. Je rond watervaardigheden af en je uithoudingsvermogen wordt getest, en je doet trainingsoefeningen die je organisatietalent en probleemoplossend vermogen uitbreiden, en je helpt anderen om beter te leren duiken. Deze kennis breng je in de praktijk met een gestructureerde stage of een serie praktijkoefeningen.

Tijdens je Divemaster-opleiding breid je je duikkennis uit, scherp je je vaardigheden aan en neemt je zelfvertrouwen toe. Als je eenmaal PADI Divemaster bent, zul je je verworven competenties aanwenden om andere duikers te begeleiden, te coachen en te stimuleren. Je zult het bijzonder leuk gaan vinden om hen betoverd te zien raken door de wondere onderwaterwereld.

Wat kan je met je Divemaster

Als je als PADI Divemaster bent gebrevetteerd, ben je bevoegd om:
– Zowel bij cursussen als andere activiteiten toezicht te houden, door duiken te plannen, organiseren en te begeleiden
– Een PADI Instructor assisteren tijdens de trainingsessies bij iedere PADI-cursus voor duikers.
– De PADI Skin Diver-cursus en het PADI Discover Snorkeling-programma uitvoeren
– De PADI Discover Local Diving-ervaring geven
– Het PADI Scuba Review-programma geven
– Indien gekwalificeerd als Discover Scuba Diving-leider, het PADI Discover Scuba Diving-programma  geven.
– De kwalificatie PADI Digital Underwater Photographer Specialty Instructor behalen en de specialty PADI Digitale onderwaterfotografie geven.
– Cursisten van de Open Water Diver-cursus zelfstandig begeleiden op het verkenningsgedeelte van opleidingsduiken 2, 3 en 4 van de Open Water Diver-cursus . Maximaal twee cursisten per gebrevetteerde Divemaster.

– Met Open Water Diver-cursisten meegaan onder indirect toezicht van een PADI Instructor:
– Bij het aan de oppervlakte naar het punt van instap/uitstap zwemmen, en tijdens navigatieoefeningen.
– Als de instructeur een vaardigheid geeft, zoals afdalen of opstijgen, kan een Divemaster bij de andere cursisten blijven (een cursist alleen of een buddyteam)

– Met cursisten mee te gaan tijdens Adventure Dives of de opleidingsduiken van de specialty’s, onder indirect toezicht van een PADI Instructor.
– De PADI Seal Team AquaMissions te geven
– Vervolgduiken te geven onder indirect toezicht van een instructeur voor deelnemers aan Discover Scuba Diving, nadat de deelnemers de eerste duik naar tevredenheid hebben afgerond met een PADI Instructor.
– Emergency First Response-cursussen te geven als je voor de Emergency First Response Instructor-cursus bent geslaagd.

INFORMATIE
Duur: in overleg
Kosten: € 949,00
Minimum leeftijd: 15 jaar
Aantal zwembadlessen:
Aantal buitenwaterduiken:
Exclusief: Huur uitrusting,
Divemaster cursus materiaal € 323,00 
Padi Fee € 109,00 (te betalen aan PADI)
en brevettering

 

Agenda

Ben je hierin geïnteresseerd neem dan contact op met Gerard van der Kolk van Technical Diving College, op nummer 06 22 41 46 17 of mail naar info@technicaldivingcollege.nl

Gerard @ Technical Diving College