Advanced Recreational Trimix (ART)

Wil je op een rustige manier de overstap maken naar het technisch duiken is het IANTD ART een mooie cursus om mee te beginnen. De IANTD ART cursus introduceert de duiker in de basisvaardigheden van decompressie duiken, duiken met stage decompressie cilinders en het gebruik van redundant ademautomaten. De IANTD ART cursus introduceert tevens het gebruik van helium om de stikstofnarcose terug te dringen. 

Deze cursus helpt de duiker om een beter begrip op te bouwen van dynamische decompressie duiken en verder breidt het je kennis en vaardigheden uit in het gebruik van Tx (trimix) mengsels met een maximale Po2 van 1,5 bar.

De IANTD ART cursus is ontwikkeld voor duikers die geen last willen hebben van stikstofnarcose. De stikstof wordt gedeeltelijk vervangen door helium waardoor de equivalente narcose diepte niet groter dan 24m is. Als standaard trimix gas wordt Tx28/25 gebruikt of een Tx32/15 (waarbij de Tx staat voor Trimix, 32 voor het percentage O2 en 15 voor het percentage helium in het mengel). Met het IANTD ART brevet kwalificeer je om op een diepte van maximaal 45m te duiken en om decompressie duiken te maken.

Vereisten

Om deel te nemen aan deze cursussen is het volgende vereist:
Minimaal 30 ingelogde duiken 
In het bezit van een EANx brevet en een Deep Diver Specialty
Minimaal 15 jaar oud zijn

Deze cursussen bestaan uit theorie lessen met een afsluitend examen, confined water training en 8 open water duiken.

Besluit je naar aanleiding van dit verhaal je duikvaardigheden verder uit te breiden, neem dan contact op met Technical Diving College. 

Informatie
Duur: in overleg
Kosten: € 800,00
Minimum leeftijd: 15 jaar
Aantal zwembadlessen:
Aantal buitenwaterduiken: 8
Exclusief: Exclusief: Huur uitrusting, gas,
boek en brevettering € 90,-

 

Indien meer duiken nodig zijn voor een verdiende brevettering, zijn de extra kosten € 35,00 per uur.

 

Agenda

Ben je hierin geïnteresseerd neem dan contact op met Gerard van der Kolk van Technical Diving College, op nummer 06 22 41 46 17 of mail naar info@technicaldivingcollege.nl

Gerard @ Technical Diving College