Breek de sleur van de dag

Iedereen is 24/7 verbonden met de wereld door de mobiele telefoon. Dit kan stress opleveren. Laat de boel de boel en ga heerlijk relaxed het water in. Duiken geeft je de mogelijkheid om alle connecties (tijdelijk) te verbreken. Ontsnap aan alle stress en geniet van het leven onderwater. Onderwater zwem je zonder e-mail, verkeer en alle andere zaken. Het is alleen jij, je buddy en dat wat je onderwater tegenkomt.

Leer nieuwe vaardigheden en kennis

Met duiken leer je nieuwe vaardigheden, zoals coördinatie onder water, non -verbale communicatie, leren zweven, teambuilding en je doet kennis op over de gevolgen van ademen onder druk. Duiken vergroot je zelfvertrouwen, omdat je iets nieuws moet leren. Hoewel duiken ontspannend is, zorgt de constante beweging in water voor een goede lichaamsbeweging. Duik regelmatig en je conditie zal verbeteren.

Duik in de historie

Niet alle geschiedenis vind je in boeken, musea of onder de grond. Onderwater is nog veel verborgen geschiedenis te vinden, zoals eeuwenoude wrakken, grotten of volgelopen mijnen, waar veel te zien is uit de periode dat ze nog droog stonden. Daarnaast zijn wrakken een kunstmatig rif waarop veel leven te vinden is. Interesse in historie onder water is voor veel duikers een belangrijke reden om te duiken.

Reis naar exotische bestemmingen of ontdek mooie plekken in de buurt

Duiken kan over de hele wereld en er zijn veel mooie en bijzondere plekken onderwater: van exotische locaties zoals the Great Barrier Reef in Australië of de koraaltuinen in de Rode Zee van Egypte. Er is geen tekort aan bezienswaardigheden onder water. In je eigen omgeving zijn er echter ook vaak interessante duikplekken te vinden. In Nederland zijn er op diverse plassen objecten geplaatst om te ontdekken en in de Noordzee zijn veel wrakken te vinden, ieder met een andere historische achtergrond.

Bezoek wat een ander niet kan bezoeken

De aarde bestaat voor 71% uit water. Door te leren duiken kan je veel meer van de aarde zien. Duikstekken over de hele wereld geven je een heel ander beeld van onze aarde en leren je over leven onder de zeespiegel, groot en klein. Er is zoveel te ontdekken!

Ontdek het gevoel van gewichtloosheid

De ruimte en onderwater zijn de enige plekken waar je gewichtloosheid kan ervaren. Zwevend met de stroming mee langs een rif brengt je volledig tot rust. Iedere duiker heeft moeten oefenen om de balans tussen zinken en drijven te vinden. Je trimvaardigheden dien je als duiker te blijven oefenen. Voor wrak- en grotduikers is het beheersen van je trimvaardigheden zelfs van levensbelang. 

Ontmoet nieuwe mensen

Duiken is een sociale sport, waarbij je nieuwe mensen gaat ontmoeten, met wie je dezelfde interesse deelt.