Close

Uitdagend en de moeite waard. Dit is de beste beschrijving voor de PADI Rescue Diver-cursus. Voortbouwend op wat je al geleerd hebt wordt in deze cursus verder aandacht besteed aan wat je al weet over hoe je problemen voorkomt en wat je doet als ze toch ontstaan. Met de PADI Rescue Diver-cursus ben je voorbereid

WAAROM HET ZO LEUK IS

Het leuke aan deze cursus is dat je de uitdaging aangaat en die onder de knie krijgt. De meeste duikers vinden deze cursus veeleisend maar zeker de moeite waard. Als hij afgelopen is, geven velen aan dat het de beste cursus is die ze ooit hebben gedaan.

Je kunt eventueel college credit krijgen voor de PADI Rescue Diver-cursus

WAT JE LEERT
  • Zelfredzaamheid
  • Stress bij andere duikers herkennen en ermee omgaan
  • Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting
  • Duikers die in paniek zijn redden
  • Bewusteloze duikers redden
DE DUIKUITRUSTING DIE JE GEBRUIKT

Je gebruikt alle basisduikuitrusting, inclusief een duikcomputer, en een aantal accessoires. Vraag bij de plaatselijke duikwinkel na welke uitrusting je tijdens deze cursus gaat gebruiken. In de plaatselijke duikwinkel kun je meestal alles vinden.

HET LESMATERIAAL DAT JE NODIG HEBT

De PADI Rescue Diver Kit bevat al het lesmateriaal dat nodig is om de PADI Rescue Diver-cursus af te ronden – inclusief een pocketmasker. Je leert om te denken als reddingsduiker en je kijkt naar vaardigheden die je met je PADI Instructor gaat oefenen. Als je Rescue Diver-cursus eenmaal is afgerond, kun je de dvd opnieuw bekijken om je duikveilige vaardigheden op te frissen wanneer dat nodig is. Deze gereedschapskist met kennis en technieken geeft je de kennis om met bijna iedere noodsituatie om te gaan. Neem contact op met je PADI Instructor, duikwinkel of -resort als je dit product wilt aanschaffen.

DEELNAMEVEREISTEN

Om mee te doen met de PADI Rescue Diver-cursus moet je

  • 12 jaar of ouder zijn
  • PADI Adventure Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten)
  • Binnen de voorafgaande twee jaar een opleiding in eerste hulp en reanimatie hebben gevolgd of een nog geldig diploma hebben (Vraag je instructeur naar reanimatie- en eerstehulpcursussen van Emergency First Response)

Je volgende avontuur Als je de opleiding in reanimatie en eerste hulp en de PADI Rescue Diver-cursus gedaan hebt, zou je eigenlijk de PADI Emergency Oxygen Provider-cursus moeten volgen. Als je deze cursussen alle drie hebt gedaan, ben je prima in staat om correct te handelen als er een duiknoodgeval optreedt.