Close

Project Baseline Spiegelpolderplas

Welkom op de project baseline van Technical Diving College.

Sinds 2018 hebben wij de het bestaande project overgenomen van een enthousiaste groep duikers van de Spiegelpolderplas.Voor “de thuis plek van” Technical Diving College was dit een logische stap om dit over te nemen en door zetten en er een nog betere vorm aan te geven.

Wat houdt project baseline in.

Door de jaren heen verandert er veel om ons heen en ook onderwater veranderd er ook veel Maar wordt de natuur er beter van of juist slechter. Project baseline heeft zich erop toe gelegd om dit te monitoren door middels gegevens te verzamelen tijdens jouw duik samen met je buddy. Iedereen kan hieraan meedoen.

Gps-gegevens van de vijf meetpunten die wij monitoren op de Spiegel polderplas.
Foto google maps

Zichtmetingen met behulp sechhi disk horizontaal en verticaal
Iedereen met behulp van een buddy kan hieraan meedoen.

Hoe werkt het.

Op de duiklocatie aangekomen vertellen we waar je de meetpunten kan vinden met behulp van je kompas en vaste navigatie punten.
Op de locatie voor je de zichtmeting uit en noteer je de volgende vaste gegevens die we van de voren op een leitje hebben genoteerd en vervolgens zwem je met je buddy naar de volgende locatie en herhaal je de procedure totdat je de duik volledig gemaakt hebt.
Wil je maar op een punt werken en fotografen dan kan dit natuurlijk ook.

Voortgang

Zichtmeter (secchi disk) bevestigen aan het oog op het meetpunt
Zicht meten met behulp van een spool en lamp of landmeter
Gegevens noteren op een leitje zoals zicht en temperatuur en afstand, flora en fauna tijdens je onderzoek
Naar het volgende meetpunt en dit herhalen
De gegevens invoeren op de datebases in de duikshop.

Je werkt graag als onderwater fotograaf of micro bioloog dan zoeken wij jouw om prachtige beelden te schieten en metingen te verrichten van de spiegel polder plas rondom. Werk je graag mee met je buddy op de meetpunten dan is dit helemaal fantastisch.

Stuur je materiaal naar pbs@technicaldivingcollege.nl met je naam ,locatie en datum en wij zorgen dat dit wordt geüpload wordt naar de database. 

We zien je graag aan de waterkant

Download hier het formulier om de gegevens te noteren, het ingevulde formulier kun je mailen naar pbs@technicaldivingcollege.nl.