Close

Het Procean Extreme droogpak is een Nederlands kwaliteitsproduct en wordt door Procean, gevestigd in Leek in Friesland, geproduceerd. Procean heeft meer dan 20 jaar ervaring in het maken van droogpakken. Het Procean Extreme droogpak is het resultaat van al die jaren van doorontwikkeling.
Maar hoe goed is het Procean Extreme droogpak nu echt? Dat is wat bij Technical Diving College een heel aantal duikers aan den lijve heeft mogen ondervinden en testen. Deze review is gebaseerd op vele duiken in dit pak. We kennen het pak dan ook al meerdere jaren. Maar eerst even wat basics:

Uiterlijk van het Procean Extreme droogpak 2017
Het pak is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in de kleurstellingen zwart/zwart of rood/zwart of blauw/zwart of geel/zwart of camouflage/zwart of grijs/zwart.

Hoe voelt het pak aan?
Zodra je het Procean Extreme droogpak uit de doos haalt wordt je overspoeld met het gevoel dat het een heel erg degelijk pak is. Het voelt heel solide aan. Nergens krijg je het gevoel dat het een zwakke plek heeft. De Procean Extreme heeft aan de binnenzijde heel brede waterdichte banden lopen over de naden. De schoenen en nek- en pols seals zitten stevig aan het pak vast. Het droogpak voelt gewoonweg heel solide.

Waar is het Procean Extreme droogpak van gemaakt?
Het pak is erg sterk en de 2e laag stof over de torso is gemaakt van het zeer sterke Cordura. Het materiaal voor de torso onder de cordura is Nylon Ribstop small diamond trilaminaat en bij de benen is het materiaal polyester trilaminaat. De halsmanchet van de Procean Extreme is van latex. En de polsmanchetten zijn zelfs van heavy duty latex. De droogrits is van ijzer en van het merk YKK. Overige kenmerken zijn:
• ritsbeschermer met rits
• telescopisch torso
• bretels
• geen kruisnaad
• Si-tech roterende inlaatventiel
• Si-tech automatische uitlaatventiel
• 2 grote cargo zakken met drainage, bungy koord en d-ringen
• zakken gemaakt van Cordura
• dubbele kniestukken van Cordura
• flex schoenen of heavy duty schoenen of neopreen sokken

Hoe gaat Procean om met garantie en reparaties van het Extreme droogpak?
Standaard krijg je op het pak 3 volle jaren fabrieksgarantie. Is dit verlopen en ben je netjes met je pak omgesprongen dan doen ze ook niet moeilijk over deze termijn en helpen ze je ook netjes na de genoemde drie jaar. Reparaties kunnen soms een tijdje duren omdat het pak dan naar de fabriek opgestuurd wordt. Maar als je wilt krijg je dan van Procean een leenpak. Zodoende kan je altijd blijven duiken!

Wat krijg je allemaal bij het pak?
Procean levert standaard bij het pak een droogpaktas, wax voor de metalen rits, de droogpak slang en een neopreen cap van 7mm.

Hoe duikt de Procean Extreme?
Bij Technical Diving College hebben we meerdere jaren ervaring met dit pak en geen van de duikers heeft er nog reparaties aan gehad. En dan hebben we het ook over beginnende technische duikers die af en toe ook best even tegen iets aankomen onder water of met de knieën hard op het dek van een wrak landen. Daar doen de dubbele kniestukken van Cordura prima hun werk. Wat ons opvalt is dat beginnende duikers die we opleiden in de Procean Extreme makkelijker hun trim vinden dan in andere droogpakken. Zelfs makkelijker dan in de veel duurdere pakken van DUI. Het pak is naast dat het heel solide is ook nog flexibel en dat is voor de cursisten wel een uitkomst bij de vele oefeningen die we in het zwembad en tijdens de trainingsduiken doen.

Waar kan je het pak het beste kopen?
Natuurlijk kan je het pak in de webshop van Procean kopen, maar weet je dan of die past? Nee. Beter kom je even naar onze shop in Hilversum. Passen is zeker weten. Wij hanteren dezelfde prijs als Procean maar bij ons kan je passen en bespreken we tevens alle opties voor de Procean Extreme. Wil je bijvoorbeeld alle seals zoals in de standaard uitvoering? Dus gelijmd. Of wil je dat je ze zelf aan de waterkant kunt verwisselen? En zo zijn er nog tal van opties die we je kunnen laten zien. Klik hier voor de pagina in onze webshop:
Procean Extreme droogpak

Een droogpak koop je niet zomaar even, wij begrijpen dat. De koffie staat klaar. Bel bij vragen gerust even met Gerard van der Kolk op 06-22 41 46 17.