Close

De Halcyon Explorer Wing is een Amerikaans kwaliteitsproduct en wordt door Halcyon, gevestigd in High Springs Florida in de Verenigde Staten van Amerika. Halcyon is al 18 jaar gespecialiseerd in het maken van o.a. Wings.

Maar laten we je wat meer vertellen over de Halcyon Explorer Wing

Hoe ziet een Halcyon Explorer Wing eruit?

Het uiterlijk van een Halcyon Explorer Wing kan je zelf bepalen. Standaard is de wing uitgevoerd in zwart. In dien je wat anders wilt kan je de wing in verschillende kleuren in drie lagen bestellen, zonder dat dit de prijs van de Halcyon Wing veranderd.

 

Halcyon Explorer wing @ Technical Diving College3

Hoe is Halcyon ontstaan?

Halcyon is ontstaan doordat diverse duikers, waaronder Halcyon oprichter Jarrod Jablonski, niet de kwalitatieve duikmaterialen konden vinden, die zij voor hun veeleisende duiken nodig hadden. Jarrod Jablonski is toen Halcyon Dive Systems begonnen om wel die kwaliteit te leveren voor de veeleisende duiken die hij maakte en nog steeds maakt.

Het gebruik van een Halcyon wing

De wing wordt gebruikt tussen en dubbelset duikflessen en het harnass en heeft een lift vermogen van 25 kg /55 lbs

Zeer geschikt voor het gebruik van dubbel 12 tot dubbel 18 liter flessen en twee Alu stages 80cuft

Het model is een hoefijzer model wat tijdens de trim onderwater lucht vanlinks naar rechts kan laten gaan om waterpas in het water te liggen

Waar is de Explorer Wing van gemaakt?
Die kwaliteitsnorm geldt voor elk artikel wat de Halcyon fabriek verlaat. De Halcyon Explorer Wing is hier geen uitzondering op.
De kenmerken van alle wings van Halcyon zijn;
• 1000 count Cordura wing welke zorgt voor een superieure slijtvastheid.
• Met urethaan behandeld 400 denier nylon bladder, deze heeft hierdoor een hoge       perforatieweerstand zonder stijfheid.
• Halcyon bladders zijn RF gelast met een levenslange garantie op alle naden.
• Voorzien van de ideale lengte van 56cm inflatorslang.
• Powerinflator RVS met gegolfde slang.
Zware ritssluiting voor een makkelijke toegang, indien nodig, tot de bladder.
• Snelle waterafvoer via RVS doorvoergaten.
• De wing is voorzien van een dump valve voor het snel kunnen dumpen van lucht aan de linker binnenzijde van de wing , zonder van duikhouding te veranderen.

Hoe gaat Halcyon om met garantie en reparaties van de Halcyon Explorer Wing?
Halcyon heeft zijn distributeurs over de hele wereld opgeleid om reparaties uit te voeren, waardoor je Halcyon producten binnen no-time weer volledig voldoen aan de kwaliteitseisen van Halcyon.

Wat krijg je allemaal bij de Wing?
De Halcyon Explorer Wing wordt geleverd met een bladder van 40 of 55Lbs, rvs backplate met een bijna 5cm brede webbing. Hierop zijn 3 D-ringen geplaatst, een inflatorslang en een crotchstrap welke stabiliteit aan het geheel geeft.

Hoe duikt de Halcyon Explorer Wing?
Het duiken met Halcyon Explorer Wing is een verademing voor elke technische duiker die hoge eisen stelt aan zijn/haar duikuitrusting. Duik je voor het eerst met een wing dan merkt je meteen de stabiliteit onderwater, dit ten opzichte van de reguliere stabjackets.

Waar kun je de Halcyon Wing het beste kopen?
Via onze webshop is de Halcyon Explorer Wing eenvoudig te bestellen. Maar als je langskomt in onze winkel in Hilversum, kunnen we je alle ins en outs vertellen over dit product. En welk formaat bladder heb je nodig? Wij hebben het antwoord voor je.
Klik hier voor de juiste pagina in onze webshop:
Halcyon Explorer Wing

Een Wing koop je niet zomaar even, dat begrijpen we. De koffie staat klaar. Bel bij vragen gerust even met Gerard van der Kolk op 06 – 22 41 46 17.
Of klik hier voor al onze contactgegevens.