Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/technicaldivingcollege.nl/httpdocs/wp-content/plugins/trx_utils/includes/core.socials.php on line 336
Close

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/technicaldivingcollege.nl/httpdocs/wp-content/themes/diveit/fw/core/core.media.php on line 272

Duiken voor Kinderen

Het gemak waarmee kinderen leren duiken is vaak verbluffend. Ze worden niet gehinderd door angsten die bij ons volwassenen vaak wel een rol spelen. Dat heeft echter ook een nadeel. Ze missen het verantwoordelijkheidsgevoel dat je nodig hebt om in het open water te kunnen duiken. Daarom accepteren wij in principe pas kinderen in de Junior openwatercursus vanaf 12 jaar. Gelukkig is er een prima alternatief voor jonge kinderen: duiken in een zwembad. Op spelende wijze kunnen ze zich de vaardigheden en verantwoordelijkheden eigen maken, net zo lang totdat ze klaar zijn voor het buitenwater. In de afgelopen jaren zijn er uitdagende duikprogramma’s op de markt gekomen voor jonge kinderen. Bij Technical Diving College hebben we voor het PADI duikprogramma gekozen, omdat zij leermaterialen hebben die afgestemd zijn op het niveau van het kind. We hebben het programma wel aangepast aan de duikfilosofie van Technical Diving College en dat betekent voor jong en oud dat duikplezier, persoonlijkheid en veiligheid bovenaan staan, daarin maken we geen onderscheid. Duiken moet in onze ogen een avontuur en een uitdaging zijn.

De avonturen die we in de praktijk meemaken bij bijvoorbeeld duiken in grotten, of duiken naar oude wrakken bootsen we na in het zwembad. Daar worden zoveel mogelijk middelen bij ingezet: uitgebreide onderwaterparcours, diverse spel- materialen en duikmiddelen als scooters, hefballonnen en haspels. Veiligheid is van toepassing op het goed onderhouden van duikmaterialen, maar ook op een goede sfeer in de groep, want onder water moet je op elkaar kunnen bouwen. Een goede sfeer begint al aan de waterkant. Wij verwachten dat van volwassenen, maar ook van kinderen. Uw kind moet zich bij ons veilig voelen boven water en onder water. Wij bevorderen positief gedrag en spreken kinderen aan op negatief gedrag.

Technical Diving College staat voor een persoonlijke aanpak en dat betekent dat we rekening houden met verschillen van cursisten. Daarom differentiëren we indien nodig in het lesaanbod. Mocht u interesse of vragen hebben, neem dan contact op:

Bubblemaker/Bubblemakerparty

De eerste stap in de wereld onderwater! Deze introductie is speciaal bedoeld voor jonge kinderen die nog niet in het open water mogen duiken.
Klik hier voor meer informatie!

Seal Team

Echte duikopleiding voor kinderen! Het Padi Seal Team is opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel is een stukje opleiding en bestaat uit vijf zwembadduiken die aquamissies worden genoemd. Tijdens deze eerste vijf duiken worden de basisvaardigheden bijgebracht die je nodig hebt om goed en veilig te kunnen leren duiken.
Klik hier voor meer informatie!